זאת שאלה שנשאלת בכל מפגש עם תלמידה חדשה שלא נחשפה לתכנים מהסוג שאני מלמדת… בין אם זה במפגש הפרונטלי או בקורסים הדיגיטליים.
נכון, יש כאלו שקולטות יותר מהר, שזה ״רץ להן״
ויש כאלו שלוקח להן יותר זמן.
אבל חשוב להבין שרק במאה שנים האחרונות נהיה פער כזה גדול בין הרעיון שיש לנו בראש לבין היכולת לבצע אותו.
לפני התקופה המודרנית הידע הזה היה הרבה יותר נגיש וזמין, אנשים בכל רחבי העולם יכלו ללמוד רישום וציור בכל פינה כי זה היה מאוד רווח. פשוט בכל מקום לימדו את הכלים הבסיסיים האלו. ו
אז הגיעה התקופה המודרנית והמופשטת ונהיתה הרבה יותר התעסקות ברעיון מאשר בביצוע. ועבר דור שלם שידע לצייר והתחלף בדור שכבר לא התעסק בכלים של איך לצייר באמת, אלא יותר ברעיון. ואנחנו נמצאים כעת בנקודת זמן על הציר של תולדות האמנות, בדור שכבר איבד הרבה מהידע שהיה כל-כך נגיש והלך לאיבוד.
הבשורה המשמחת היא שגם בדורנו אנו מתקיימת “התחייה מחדש” רנסנס עכשווי אמיתי שהולך וגובר עם השנים. הרי כל תקופה בתולדות האמנות היא תנועה נדית לתקופה שקדמה לה, וכמו שהאמנות המודרנית היא תנועה נגדית לתקופה הקלאית כך היום מתעוררת תנועה חדשה שמחזירה אותנו לידע הקדום שלנו, שמתגלה מחדש וביתר שאת.
בשנות ה 90 היו כ- 3 מקומות בהם ניתן היה ללמוד ציור ורישום לפי מסורת הציור הקלאסית בעוד שכיום יש תאוצה אדירה ורק בארה״ב בלבד יש כבר למעלה מ 200 סדנאות ובתי ספר מקצועיים שבהם ניתן ללמוד רישום וציור ברמה גבוהה.
אז כן-, ניתן בהחלט ללמוד את השפה הזו. זה אמנם מצריך לימוד מעמיק והרבה תרגול אבל זה נגיש היום יותר ממה שהיה אי פעם!
אם זה בפרונטלי או בדיגיטלי, כל אחת מה שמתאים לה. אבל זה שם, זה קיים וזה קורא לכל אחת ששואפת לזה.
רישומים מתוך הקורס ״לרשום באמת בפחם״:

